[Suggestion] Insert dimension : select object last

Discussions about the development of the TechDraw workbench
Post Reply
User avatar
mwlandolsi
Posts: 74
Joined: Sun Jan 31, 2021 10:49 pm

[Suggestion] Insert dimension : select object last

Post by mwlandolsi »

Hello everybody,
why not to let 'select object last', to be able to create dimensions easily?
Instead of clicking every time on the icon button for horizontal dimensions, for example, just click once for all horizontal dimensions (like what is in sketch).
Salutations
User avatar
Shalmeneser
Veteran
Posts: 4694
Joined: Wed Dec 23, 2020 12:04 am
Location: Fr

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Post by Shalmeneser »

Use Default shortcut. (TechDraw_VerticalDimension)
User avatar
mwlandolsi
Posts: 74
Joined: Sun Jan 31, 2021 10:49 pm

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Post by mwlandolsi »

Not so practical, no so easy!
Haavard
Posts: 106
Joined: Wed Feb 17, 2021 10:48 pm

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Post by Haavard »

I would also like to see this feature implemented. I found discussions about this at least as early as 2016, but i guess it's not exactly a low hanging fruit.

I think the term is "continuous mode".
chrisb
Veteran
Posts: 43478
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Post by chrisb »

Haavard wrote: Wed May 25, 2022 7:48 pm I think the term is "continuous mode".
Yes, we know it from Sketcher, where it is very well appreciated. I would also like to see the greedy selection from Sketcher in TechDraw, because if you have selected a point you will usually select another one as well before adding a dimension.
A Sketcher Lecture with in-depth information is available in English, auf Deutsch, en français, en español.
user1234
Veteran
Posts: 1675
Joined: Mon Jul 11, 2016 5:08 pm

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Post by user1234 »

@chrisb +1

Greetings
user1234
Post Reply