Manipulator WorkBench

Info about new community or project announcements, implemented features, classes, modules or APIs. Might get technical!
PLEASE DO NOT POST HELP REQUESTS OR OTHER DISCUSSIONS HERE!
LHC
Posts: 285
Joined: Thu Sep 17, 2020 4:21 pm
Location: Canada

Re: Manipulator WorkBench

Post by LHC »

So I accidently fell victim to this alignment bug again - I wasn’t even thinking about it as I thought it only was a bug when dealing with part containers that have a non zero placement. Only after I posted a query in the help section did it occur to me to try the reset placement command from KiCad / Stepup workbench.

I had cloned a part design body - then using the transform pulled it off to the side of the original body so they were not on top of each other. When I then tried to align the clone back on a face of the original body it went wonky (engineering term). I tried making a link instead of a clone and same issue

Resetting the placement with that command referenced earlier and then running the alignment in the Manipulator workbench again and all was good.

I’m thinking it might be a good idea to place this stepup workbench command in the manipulator workbench on a custom toolbar as I can see it getting used a lot.
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 12697
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Manipulator WorkBench

Post by Kunda1 »

easyw-fc wrote: Tue Mar 12, 2019 11:05 am
engdham wrote: Fri Mar 01, 2019 12:54 am Hello, easyw-fc, thank you for your reply.

I've tried that already, but it seems that only the last feature is moved.
I have opened an issue here as a (todo) reminder
@easyw-fc any time to to work on this before v0.20 is released?
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
chennes
Veteran
Posts: 2239
Joined: Fri Dec 23, 2016 3:38 pm
Location: Norman, OK, USA
Contact:

Re: Manipulator WorkBench

Post by chennes »

Hello @easyw-fc -- in anticipation of FreeCAD 0.20 I've submitted a short PR to your repo tweaking the package.xml file. It's a minor change to make sure that FreeCAD finds the right icon for the WB.

https://github.com/easyw/Manipulator/pull/38
Chris Hennes
Pioneer Library System
User avatar
easyw-fc
Veteran
Posts: 3197
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: Manipulator WorkBench

Post by easyw-fc »

Thank you, I will merge it today. :D
User avatar
uwestoehr
Veteran
Posts: 4273
Joined: Sun Jan 27, 2019 3:21 am
Location: Germany

Re: Manipulator WorkBench

Post by uwestoehr »

@easyw-fc , do you have some new stuff for the manipulator WB (developed during the last 14 months) that we can advertise here?:
https://wiki.freecadweb.org/Release_not ... orkbenches
User avatar
easyw-fc
Veteran
Posts: 3197
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: Manipulator WorkBench

Post by easyw-fc »

uwestoehr wrote: Wed Jun 01, 2022 2:05 am @easyw-fc , do you have some new stuff for the manipulator WB (developed during the last 14 months) that we can advertise here?:
https://wiki.freecadweb.org/Release_not ... orkbenches
@uwestoehr there is nothing new... I just adapted the tool to be F0.20 compatible

I'm working on restoring a broken feature here:
https://forum.freecadweb.org/viewtopic.php?f=3&t=69103

thanks for asking :D
User avatar
uwestoehr
Veteran
Posts: 4273
Joined: Sun Jan 27, 2019 3:21 am
Location: Germany

Re: Manipulator WorkBench

Post by uwestoehr »

easyw-fc wrote: Wed Jun 01, 2022 2:04 pm @uwestoehr there is nothing new...
OK. Thank you.
Post Reply