Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Report observations made with the new Toponaming branch.
Post Reply
Mpa
Posts: 10
Joined: Sat May 28, 2022 4:14 pm

Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by Mpa »

Hello! I am using realthunders Branch Daily Link 2022.04.30

Here you can find a different approach that can be great for beginners because of pie menus.
This approach is easier and really faster than searching to select the proper function and move mouse continually up and down.

You can find the approach here.
https://youtu.be/XtCh0NxIBy8

Also available will be a Link on how you can create your own pie menus and you can get a link to download my current personal settings and pie menus, so you can immediately start using it.
Last edited by Mpa on Sun May 29, 2022 6:44 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 12747
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by Kunda1 »

This is very thorough. Thank you. Wish there was a streamlined way to have master and link branch share the preference packs features available in master. And viceversa
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
bambuko
Veteran
Posts: 1549
Joined: Thu Oct 24, 2019 12:53 pm
Location: UK, England, North Devon

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by bambuko »

Good video, well thought out - thank you!
Perhaps this thread should be in Link branch sub-forum?
https://forum.freecadweb.org/viewforum.php?f=44
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 12747
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by Kunda1 »

bambuko wrote: Sun May 29, 2022 1:41 pm Perhaps this thread should be in Link branch sub-forum?
It's in both. I left a shadow-topic in Tutorials as well ;)
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
Mpa
Posts: 10
Joined: Sat May 28, 2022 4:14 pm

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by Mpa »

Kunda1 wrote: Sun May 29, 2022 12:12 pm This is very thorough. Thank you. Wish there was a streamlined way to have master and link branch share the preference packs features available in master. And viceversa
Thanks for your kind words. I agree with you and I personally choose to work with the Branch, because it really offers lot's of improvements and tools.
Mpa
Posts: 10
Joined: Sat May 28, 2022 4:14 pm

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by Mpa »

Kunda1 wrote: Sun May 29, 2022 4:23 pm
bambuko wrote: Sun May 29, 2022 1:41 pm Perhaps this thread should be in Link branch sub-forum?
It's in both. I left a shadow-topic in Tutorials as well ;)
Thanks for doing this, I am Newbie with forums. :D
User avatar
MisterMaker
Posts: 370
Joined: Mon Sep 21, 2020 7:41 am

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by MisterMaker »

Love it really well made!
Now I have to figure out why my pie menu\s are broken in my installation :shock:
ngocminhdao88
Posts: 49
Joined: Wed Nov 11, 2020 10:43 am

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by ngocminhdao88 »

I have to enable pie menu as popup to get keys Q and W working, when navigate to next level in pie menu. I guess that FreeCAD lost focus to the activated menu. The scroll wheel or dragged left mouse works though.
Attachments
pie_menu_as_popup.png
pie_menu_as_popup.png (35.04 KiB) Viewed 635 times
User avatar
MisterMaker
Posts: 370
Joined: Mon Sep 21, 2020 7:41 am

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by MisterMaker »

ngocminhdao88 wrote: Mon May 30, 2022 7:28 pm I have to enable pie menu as popup to get keys Q and W working, when navigate to next level in pie menu. I guess that FreeCAD lost focus to the activated menu. The scroll wheel or dragged left mouse works though.
Mine cuts off after X letters seems like there is a box around it that is too small:
Image
Ok this only happens on 4K on my 1080 screen it works.
Time for a bug report I think....Made it.
Mpa
Posts: 10
Joined: Sat May 28, 2022 4:14 pm

Re: Faster workflow using pie menus (using Link branch)

Post by Mpa »

ngocminhdao88 wrote: Mon May 30, 2022 7:28 pm I have to enable pie menu as popup to get keys Q and W working, when navigate to next level in pie menu. I guess that FreeCAD lost focus to the activated menu. The scroll wheel or dragged left mouse works though.
Yes, you are right about that. I am not sure I ve mentioned it in video but I offer my personal settings that includes this option plus it covers most common WB. You can find it in
https://youtu.be/L_QQrg3A6q4
But please do a Backup of your own settings before using mine. Everything is explained in the video.
Post Reply