Page 1 of 1

[Suggestion] Insert dimension : select object last

Posted: Tue May 24, 2022 5:41 am
by mwlandolsi
Hello everybody,
why not to let 'select object last', to be able to create dimensions easily?
Instead of clicking every time on the icon button for horizontal dimensions, for example, just click once for all horizontal dimensions (like what is in sketch).
Salutations

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Posted: Tue May 24, 2022 10:08 am
by Shalmeneser
Use Default shortcut. (TechDraw_VerticalDimension)

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Posted: Tue May 24, 2022 11:50 am
by mwlandolsi
Not so practical, no so easy!

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Posted: Wed May 25, 2022 7:48 pm
by Haavard
I would also like to see this feature implemented. I found discussions about this at least as early as 2016, but i guess it's not exactly a low hanging fruit.

I think the term is "continuous mode".

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Posted: Thu May 26, 2022 1:02 pm
by chrisb
Haavard wrote: Wed May 25, 2022 7:48 pm I think the term is "continuous mode".
Yes, we know it from Sketcher, where it is very well appreciated. I would also like to see the greedy selection from Sketcher in TechDraw, because if you have selected a point you will usually select another one as well before adding a dimension.

Re: [Suggestion] Insert dimension : select object last

Posted: Thu May 26, 2022 1:40 pm
by user1234
@chrisb +1

Greetings
user1234