Problem z narzędziem lini na szkicu.

Polish forum

Moderator: PrzemoF

Forum rules
Regulamin forum i pomocne informacje

WAŻNE! Przeczytaj zanim poprosisz o pomoc
Post Reply
PiotrJ
Posts: 1
Joined: Sun Feb 23, 2020 4:10 pm

Problem z narzędziem lini na szkicu.

Post by PiotrJ »

Witam, mam następujący problem: tworząc obiekt, zacząłem od stworzenia sześcianu, no i chciałem na nim wyciąć kieszeń, z szkicu który narysowałem za pomocą pojedynczych, prostych kresek. Niestety mogę cokolwiek zrobić zaznaczając szkic na osi XY, a nie na ściance sześcianu czego bym chciał. O dziwo jak np w szkicu zrobię jakiś kształt narzędziem do kołek lub kwadratów to wszystko działa, narzędzi kieszeni i wyniesienia robi co trzeba. Kiedy ostatni raz pracowałem z freecadem nie miałem takiego problemu, pewnie robię coś źle, proszę o sugestie,
User avatar
kaktus
Posts: 719
Joined: Sun Aug 11, 2019 11:59 am
Location: opolskie
Contact:

Re: Problem z narzędziem lini na szkicu.

Post by kaktus »

Witaj PiotrJ.
:mrgreen:

Czy możesz zamieścić kilka obrazków z treścią ekranu? Ewentualnie twój projekt.

Opis staraj się robić bardziej szczegółowo, np podając co, w jakim środowisku pracy, próbujesz uzyskać. Jakich narzędzi używasz.Spróbuj prześledzić kilka samouczków o Part Design i Sketcher, może sam wpadniesz na trop o czym zapomniałeś.
Poradniki te są już w języku polskim, znajdziesz je w pierwszym przypiętym temacie polskiej sekcji forum FreeCAD.

W razie nie rozwiązania zagadki samodzielnie dopytuj dalej...

;)
wierny padawan mistrza arturromarr
Twórca polskiej wersji Wiki dla FreeCAD, współwórca polskiej wersji GUI.
"Cierpliwym być musisz, by wiedzę zgłębiać tajemną, gdyż ciemna strona mocy niszczącą i silną jest".
User avatar
arturromarr
Posts: 310
Joined: Sat Jun 24, 2017 9:32 pm
Location: Poland

Re: Problem z narzędziem lini na szkicu.

Post by arturromarr »

Cześć,
Załącz plik tego projektu, będzie znacznie łatwiej pomóc.
Pozdrawiam.
Post Reply