I wonder how to pad this ..

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
Post Reply
pgershon
Posts: 25
Joined: Mon May 09, 2022 9:30 pm

I wonder how to pad this ..

Post by pgershon »

Sorry to bother folks, I am new and the only way I know how to pad is to hit the pad button. However, with sketch002 selected and/or opened/closed (attached), I don't see a pad button. I also don't see any tasks listed for for the sketch. I don't see a pad option in any menu, I don'tsee anyone else on the internet with exactly this issue, and the help menu in my copy of FreeCAD is "FreeCAD help files not found".

I am hampered by my ignorance, and the walls are closing in :-)

Many thanks, Paul
Attachments
Stage1.FCStd
(18.05 KiB) Downloaded 12 times
Bance
Veteran
Posts: 2610
Joined: Wed Feb 11, 2015 3:00 pm
Location: London

Re: I wonder how to pad this ..

Post by Bance »

Did you select Part design workbench?

Start WB has no tools.
User avatar
Shalmeneser
Veteran
Posts: 4254
Joined: Wed Dec 23, 2020 12:04 am
Location: Fr

Re: I wonder how to pad this ..

Post by Shalmeneser »

Picture of your screen ?
User avatar
papyblaise
Veteran
Posts: 4685
Joined: Thu Jun 13, 2019 4:28 pm
Location: France

Re: I wonder how to pad this ..

Post by papyblaise »

the question is surprising: with which workshop did you make the first Pad and the Pocket?
Attachments
Stage1.JPG
Stage1.JPG (49.59 KiB) Viewed 351 times
Stage1.FCStd
(24.37 KiB) Downloaded 3 times
User avatar
M4x
Veteran
Posts: 1087
Joined: Sat Mar 11, 2017 9:23 am
Location: Germany

Re: I wonder how to pad this ..

Post by M4x »

Please have a look at tbe big red banner at thetop and provide your FreeCAD information: https://forum.freecadweb.org/viewtopic.php?f=3&t=2264

And yes, a screenshot would be very helpful. I guess you're in the wrong workbench.
pgershon
Posts: 25
Joined: Mon May 09, 2022 9:30 pm

Re: I wonder how to pad this ..

Post by pgershon »

Thanks all, I was an idiot, somehow I was still in 'Sketcher', I did not have 'Part Design' selected.

OK I have now read the red banner stuff, I should have provided a screenshot, sorry about that. My version is 0.19.

Thanks again and best regards, Paul.
User avatar
M4x
Veteran
Posts: 1087
Joined: Sat Mar 11, 2017 9:23 am
Location: Germany

Re: I wonder how to pad this ..

Post by M4x »

Great that it works now! You're welcome to add a "[Solved]" at the beginning of the thread title to mark this thread as solved.

For the next time: The main version isn't enough. There's a special way to provide your FreeCAD data described here: https://forum.freecadweb.org/viewtopic.php?f=3&t=2264. It should look like this for example:

Code: Select all

OS: Ubuntu 20.04.4 LTS (ubuntu:GNOME/ubuntu)
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.20.28909 (Git) AppImage
Build type: Release
Branch: (HEAD detached at 2084652)
Hash: 20846523c9d8219ec0fe33c499a64e700d2266b6
Python 3.9.12, Qt 5.12.9, Coin 4.0.0, OCC 7.5.3
Locale: English/United States (en_US)
Installed mods: 
  * LCInterlocking
  * kicadStepUpMod 10.12.4
  * Lithophane
  * lattice2 1.0.0
  * Defeaturing
  * Manipulator
  * fasteners 0.3.41
  * sheetmetal 0.2.49
  * Assembly4
  * Curves
  * POV-Ray-Rendering
  * 3DfindIT 1.2.0
Post Reply