Stairs number of steps & still touched...

A forum dedicated to the Draft, Arch and BIM workbenches development.
Post Reply
bgma1961
Posts: 77
Joined: Mon Apr 02, 2018 9:19 am

Stairs number of steps & still touched...

Post by bgma1961 »

Hello,

I've seen some issues with ArchWB / BIM: Stairs

When I create the stairs I get the following message:

Code: Select all

Vector (0.0, 0.0, 0.0) Vector (1999.9999999999998, 0.0, 3000.0)
Vector (0.0, 0.0, 0.0) Vector (1999.9999999999998, 0.0, 3000.0)
 DEBUG - has obj.OutlineRightAll 
Vector (0.0, 0.0, 0.0) Vector (1999.9999999999998, 0.0, 3000.0)
 DEBUG - has obj.OutlineRightAll 
2839.93 <App> Document.cpp(3551): Stairs#Rail still touched after recompute
2839.93 <App> Document.cpp(3551): Stairs#Rail001 still touched after recompute
When I enter ex. 11 steps to create 10 steps.

/ Best regard BG

Code: Select all

OS: Windows 7 SP 1 (6.1)
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.20.28774 (Git)
Build type: Release
Python 3.8.13, Qt 5.12.9, Coin 4.0.0, OCC 7.5.3
Locale: Swedish/Sweden (sv_SE)
Installed mods: 
  * BIM 2021.12.0
Attachments
Stairs.FCStd
(20.56 KiB) Downloaded 16 times
Stairs.png
Stairs.png (8.3 KiB) Viewed 509 times
User avatar
thomas-neemann
Veteran
Posts: 6688
Joined: Wed Jan 22, 2020 6:03 pm
Location: Osnabrück DE

Re: Stairs number of steps & still touched...

Post by thomas-neemann »

bgma1961 wrote: Mon May 02, 2022 1:10 am ...
confirmed. if someone is looking for a quick workaround: delete rail and rail001 (can be restored later using the remaining lines)




OS: Ubuntu 20.04.1 LTS (XFCE/xubuntu)
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.20.28765 (Git) AppImage
Build type: Release
Branch: (HEAD detached at 795f86c)
Hash: 795f86c18c22260cfc3627bdd5b71504b9dca4ef
Python 3.9.12, Qt 5.12.9, Coin 4.0.0, OCC 7.5.3
Locale: German/Germany (de_DE)
ich biete freecad online-support an, als mini-job
VHS Freecad Webseminare Herbst 2022
https://www.vhs-lingen.de/programm/beru ... 011#inhalt
https://www.vhs-lingen.de/programm/beru ... 012#inhalt
Post Reply