issue with GUI on part and part design

About the development of the Part Design module/workbench. PLEASE DO NOT POST HELP REQUESTS HERE!
Post Reply
david69
Veteran
Posts: 1085
Joined: Wed Jan 01, 2014 7:48 pm

issue with GUI on part and part design

Post by david69 »

Launch FreeCAD with the setup in a language different from English.
choose Part wb
note that the top shorcut corresponding to Measure is not translate
move to Part Design wb, you got the translation
back to Part wb, you got the right translation now.

that appears with

Code: Select all

OS: Ubuntu 18.04.6 LTS (LXDE/Lubuntu)
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.20.
Build type: Release
Branch: unknown
Hash: 30f8015e7111a192db55ab66b9c8a5b02d935ef0
Python 3.6.9, Qt 5.9.5, Coin 4.0.0a, OCC 7.5.2
Locale: French/France (fr_FR)
I report here this issue on Part wb because I don't where else I must do it.
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 12692
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: issue with GUI on part and part design

Post by Kunda1 »

david69 wrote: Mon May 30, 2022 4:21 pm I report here this issue on Part wb because I don't where else I must do it.
https://github.com/FreeCAD/FreeCAD-translations
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
david69
Veteran
Posts: 1085
Joined: Wed Jan 01, 2014 7:48 pm

Re: issue with GUI on part and part design

Post by david69 »

is there a confirmation?
the translation is well present, it is more a behavior of Freecad which can hide something.
if you invite me to open a bug, I don't want to open an account on Github.
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 12692
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: issue with GUI on part and part design

Post by Kunda1 »

david69 wrote: Tue May 31, 2022 8:14 am if you invite me to open a bug, I don't want to open an account on Github.
That's fair. But that's where we're organizing the task of fixing translations

I can't confirm ATM
david69 wrote: Mon May 30, 2022 4:21 pm Launch FreeCAD with the setup in a language different from English.
choose Part wb
note that the top shorcut corresponding to Measure is not translate
move to Part Design wb, you got the translation
back to Part wb, you got the right translation now.
@kaktus do you mind testing this?
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
kaktus
Posts: 719
Joined: Sun Aug 11, 2019 11:59 am
Location: opolskie
Contact:

Re: issue with GUI on part and part design

Post by kaktus »

:mrgreen:

I will of course look into it and let you know. ;)

I have to say right now that David has found a lot of problems in the GUI related to the lack of translations.
We'll report them all together, but I'd like this list to get shorter quickly, because there are plenty of open issues at the moment.
wierny padawan mistrza arturromarr
Twórca polskiej wersji Wiki dla FreeCAD, współwórca polskiej wersji GUI.
"Cierpliwym być musisz, by wiedzę zgłębiać tajemną, gdyż ciemna strona mocy niszczącą i silną jest".
User avatar
Kunda1
Veteran
Posts: 12692
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: issue with GUI on part and part design

Post by Kunda1 »

@kaktus thank you very much for all your hard work!
Alone you go faster. Together we go farther
Please mark thread [Solved]
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
kaktus
Posts: 719
Joined: Sun Aug 11, 2019 11:59 am
Location: opolskie
Contact:

Re: issue with GUI on part and part design

Post by kaktus »

david69 wrote: Mon May 30, 2022 4:21 pm Launch FreeCAD with the setup in a language different from English.
choose Part wb
note that the top shorcut corresponding to Measure is not translate

...
:?

Fault confirmed. :o
  1. I started FreeCAD.
  2. Loaded the Part workbench.
  3. The Measure menu label was not translated.
  4. I did whatever (opened the saved project), then the translated label was loaded.
a very intriguing anomaly. :roll:

https://vimeo.com/715594923

@david69 will report this on GitHub in the appropriate branch. :idea:
wierny padawan mistrza arturromarr
Twórca polskiej wersji Wiki dla FreeCAD, współwórca polskiej wersji GUI.
"Cierpliwym być musisz, by wiedzę zgłębiać tajemną, gdyż ciemna strona mocy niszczącą i silną jest".
User avatar
kaktus
Posts: 719
Joined: Sun Aug 11, 2019 11:59 am
Location: opolskie
Contact:

Re: issue with GUI on part and part design

Post by kaktus »

wierny padawan mistrza arturromarr
Twórca polskiej wersji Wiki dla FreeCAD, współwórca polskiej wersji GUI.
"Cierpliwym być musisz, by wiedzę zgłębiać tajemną, gdyż ciemna strona mocy niszczącą i silną jest".
User avatar
kaktus
Posts: 719
Joined: Sun Aug 11, 2019 11:59 am
Location: opolskie
Contact:

Re: issue with GUI on part and part design

Post by kaktus »

david69 wrote: Mon May 30, 2022 4:21 pm
...

I report here this issue on Part wb because I don't where else I must do it.
@Kunda1
I'd like to remind you of something:
https://forum.freecadweb.org/viewtopic. ... 66#p591466
:P
wierny padawan mistrza arturromarr
Twórca polskiej wersji Wiki dla FreeCAD, współwórca polskiej wersji GUI.
"Cierpliwym być musisz, by wiedzę zgłębiać tajemną, gdyż ciemna strona mocy niszczącą i silną jest".
openBrain
Veteran
Posts: 7988
Joined: Fri Nov 09, 2018 5:38 pm

Re: issue with GUI on part and part design

Post by openBrain »

Can confirm the issue. The TS files seem OK...
Post Reply