[Bug] Camotics import error in 0.21_pre [Fixed]

Here's the place for discussion related to CAM/CNC and the development of the Path module.
Post Reply
Russ4262
Posts: 858
Joined: Sat Jun 30, 2018 3:22 pm

[Bug] Camotics import error in 0.21_pre [Fixed]

Post by Russ4262 »

Afternoon,
Can anyone verify the following error in 0.21_pre.

Steps to reproduce:
  1. Start FreeCAD.
  2. Red error in Report view. - ERROR #1

    Code: Select all

    No module named 'camotics'
  3. Switch to Path workbench, and it fails to load Path toolbars. - ERROR #2 - see screenshot
  4. Open existing Path project file (>= 0.19).
  5. Error thrown in Report view related to PathCamoticsGui. - ERROR #3

    Code: Select all

    Traceback (most recent call last):
      File "C:\Users\Public\Documents\FreeCAD_Install\bin\Lib\site-packages\shiboken2\files.dir\shibokensupport\__feature__.py", line 142, in _import
        return original_import(name, *args, **kwargs)
      File "C:\Users\Public\Documents\FreeCAD_Install\Mod\Path\PathScripts\PathJobGui.py", line 1657, in <module>
        PathGuiInit.Startup()
      File "C:\Users\Public\Documents\FreeCAD_Install\Mod\Path\PathScripts\PathGuiInit.py", line 71, in Startup
        from PathScripts import PathCamoticsGui
      File "C:\Users\Public\Documents\FreeCAD_Install\bin\Lib\site-packages\shiboken2\files.dir\shibokensupport\__feature__.py", line 142, in _import
        return original_import(name, *args, **kwargs)
      File "C:\Users\Public\Documents\FreeCAD_Install\Mod\Path\PathScripts\PathCamoticsGui.py", line 32, in <module>
        import camotics
      File "C:\Users\Public\Documents\FreeCAD_Install\bin\Lib\site-packages\shiboken2\files.dir\shibokensupport\__feature__.py", line 142, in _import
        return original_import(name, *args, **kwargs)
    <class 'ModuleNotFoundError'>: No module named 'camotics'
    


Thanks,
Russell

Code: Select all

OS: Windows 10 Version 2009
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.21.29324 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 3a86b1719495abb825c4280f154d809ce4fed1b1
Python 3.8.10, Qt 5.15.2, Coin 4.0.1, Vtk 8.2.0, OCC 7.6.2
Locale: English/United States (en_US)
Installed mods: 
  * FC_SU
  * Z_MacroStartup
Attachments
Path workbench not loading after camotics error
Path workbench not loading after camotics error
Snip macro screenshot-ef4862.png (92.42 KiB) Viewed 360 times
Last edited by Russ4262 on Tue Jun 28, 2022 1:38 pm, edited 1 time in total.
GeneFC
Veteran
Posts: 3502
Joined: Sat Mar 19, 2016 3:36 pm
Location: Punta Gorda, FL

Re: [Bug] Camotics import error in 0.21_pre

Post by GeneFC »

Yes, I just saw the same things a few minutes ago. Fresh download of the Conda compilation from today, version 0.21.29283.

There has been a lot of "clean-up" going on lately. I was unable to use version 21 at all until this new version today. I do not know if the problem is due to something in Path WB or if the refactoring broke something.

Gene
Russ4262
Posts: 858
Joined: Sat Jun 30, 2018 3:22 pm

Re: [Bug] Camotics import error in 0.21_pre

Post by Russ4262 »

Evening.
Thanks @GeneFC .

PR #7104, Path: Fix camotics import error when module unavailable is active for the bug.

Have a great week! Thanks for all your help during the last development cycle.

Russell
david69
Veteran
Posts: 1090
Joined: Wed Jan 01, 2014 7:48 pm

Re: [Bug] Camotics import error in 0.21_pre

Post by david69 »

good to know.

it was something I have noticed early last week. I wanted to check the GUI translation.
https://forum.freecadweb.org/viewtopic.php?f=12&t=69789
here my feedback on the French forum before to jump on this one.
Chrisb notifyed me the issue was already raised.
Russ4262
Posts: 858
Joined: Sat Jun 30, 2018 3:22 pm

Re: [Bug] Camotics import error in 0.21_pre

Post by Russ4262 »

Looks like Sliptonic already had a PR in place, #7096, a few.days earlier. I will likely close this one.

Russell
Post Reply